Hårfin

Onsdag.
Det är fantastiskt hur lite shopping och en buffé kan få en på benen alltså. Sen ska jag väll inte heller förminska den bidragande faktorn i form av mitt kära sällskap, hon, den enda som går in på On Off och säger "Jag vill köpa en mobil som funkar bra och är rosa" utan att blinka, kan lysa upp dom flesta mörka stunderna.
Hur som helst.
Jag har överöst min garderob med blommiga klänningar. What else could a girl with a broken heart need?
Okej, okej. Taye Diggs skulle möjligen göra det bättre. Möjligen.
Efter det hela hade jag 40 spänn kvar. Jag skulle köpa mjölk, visst köpte jag mjölk men resten gick till en annanas, nektarienr och Pyssalis. Är det vad dom menar med att vara en "mystisk kvinna"?
Ibland kan jag känna att gränsen mellan mystisk och konstig är hårfin.
No cell

Söndag. Del 1.
Jag tänker inte sticka under stol med att det här har varit den tråkigaste, lediga sommaren i mannaminne. Egentligen är det nog den tråkigaste alla kategorier.
Jag har inte gjort ett skit, jag har inte ens varit ute på landet. Jag har bara suttit och ältat mina problem och vältrat mig i olyckan av avsaknaden av lycklig kärlek.
Det är nästan som om jag har blivit en narkoman, beroende av eländet.
Nu slutar jag, nu lägger jag ner, nu tar jag tag i mig själv och försöker vara min egen lyckas smed. Varje måndag startar jag ett nytt liv och varje Tisdag skjuter jag upp det en vecka.
Nu har jag tappat mobilen dessutom. Well done!


Den som inte tar ut kläderna i tid ska dö

Torsdag. Del 1.
En vecka senare och jag är något sånär back on track.
Det var en slitsam helg i Kungälv. Mycket öl och mycket jobb och sov gjorde jag i ett tält vid älven.
Det var lerigt och blött men roligt.
Regnet håller i sig, liksa så tröttheten.

Ett exempel där tröttheten tar ut sign rätt:
Igår tvättade jag alla leriga kläder och hängde dom i torkrummet över natten. Det betyder att dom skulle hämtas innan klockan nio. Jag ställde klockan på åtta och vaknade vid den tiden. Utan att jag märkt det har jag sovit en och en halv timme till, vaknat och trott att klockan fortfarande var åtta.
I tvättstugan träffade jag en inte allt för glad granne som informerade mig om tiden och att han ville in i torkrummet.
Jag vet inte om det var min förskräckta blick när jag såg klockslaget eller bara mitt nyvakna anlete i stort som fick honom att retirera och försäkra mig om att det inte var någon egentlig fara.
Det bör dock tilläggas att där jag bor är arga lappar som informerar om millimeterrättvisa ett dagligt inslag. Fråga bara kompost-Lena.


http://static.devote.se/gallery/big/20090210/c700e4693a312dbbfbce4a984b56d85a.jpg

stressigt

Onsdag. Del 1.
Idag har jag....

 • ...fått slänga en 40 kronors latte för att busschauffören antagligen trodde att jag hade parkinsons eller något annat som kan få en vuxen människa att spilla ut en take away kopp med lock över Västtrafiks dyra säten.
 • ...åkt grön fyrhjuling med två barbröstade män (det luktade svett)
 • ...kört hem (lättad att komma hem tidigt)
 • ....kört till Kungälv (irriterad över att folk är veliga)
 • ...kört hem (galet förbannad av hunger och fick köpa mat på McDonalds och pappa välte ut min fanta i min väska)
 • ...kört till Kungälv (som en dåre stressad över allt jag måste göra hemma)
 • ...kört hem (helt plötsligt infann sig ett inre lugn och jag åkte gamla Kongahälla vägen för att den är så vacker)
 • ...handlat en massa frukt för att hålla mitt blodsocker uppe under kommande dagar som kommer bli långa och handla om att vara trevlig (utan mat blir jag en trettonåring igen)
 • ...diskat jag vet inte hur många dagars disk som stått i köket (jag måste sluta hamsta skitiga tallrikar)
 • ...sopsorterat och komposterat (det bästa med att kompostera är att man får läsa en arg beskrivning om HUR man komposterar skriven av någon Lena som är miljöansvarig och anser att vi som bor här har problem att fatta att man ska lägga påsen i tunnan och stänga locket).
 • ...städat (golvet som garderob är opraktiskt)
 • ...packat (det blir tre dagars camping för mig nu)
 • ...duschat

  Nu ska jag bara stryka mina klänningar sen kan jag nog kanske sova lite.
  Jag tycker att det säger endel om ens vuxenpoäng om det blir ett helt projakt att spontan tälta i tre dagar. Packningen är väll minsta bekymret, problemet är att man måste städa och tömma sopor och ta bort allt som kommer ruttna i kylen osv, osv innan man kan ge sig av.

En handfull under badkaret hör till det trivsamma hemmet.

Tisdag. Del 1.
När jag kom hem nyss luktade det vitlök i hela lägenheten. Kan det vara gårdagens hummus frossa som gör sig påmind i luften?
Fast det värsta var igår, det var fem silverfiskar på golvet i hallen och jag, en av dom största djurvännerna av dom alla, var tvungen att starta en silverfiskmassaker. Utrustad med toalettpapper krossade jag dom hjärtlöst mot parkettgolvet.
Ja, jag är en mördare. Ja, det var jobbigt men jag stod i valet och kvalet mellan att starta en silverfiskkolloni i min lägenhet eller att inte göra det. Rubriken kommer från susning.nu som påstår att silverfiskar är mysiga.

Med min bror som säker källa har dom konstaterat ett fall av svininfluensa på Gothia Cup, så som trettonåringarna i trosor, förllåt shorts är det ju, hånglar runt med dom hormonstinna fotbollskillarna från sydligare breddgrader lär vi snart a ett utrotningsfaktum.
Grymt!
http://todayandforever.blogg.se/images/2008/220px-silberfischchen_15192145.jpg


Jävla gothia

Måndag. Del 2.
"Mia & Klara" kvällen med Moa, Maud och Carolin gick från te drickande och chips frosseri till en kvällspromenad till Röda Sten där vi åt mango på bryggan och pratade om framtiden. Det ni!
På väg hem gick allt från idyll till helvete och jag fick vatten på min kran angående hur mycket jag hatar Gothia Cup.
Mobilmusik och megafon är ingen fin kombination när det handlar om ett Tyskt fotbollslag.
Det är heller inte speciellt förnöjande när spårvagnen är så full att det är kondens på rutorna och det inte finns en möjlighet att kliva på då den är smäckad, indelad i färgsektioner tillika lag i lagtröjor.
Där fick man gott vänta på nästa. På den var det någon idiot som drog i nödbromsen och jag började känna att tålamodet tröt på riktigt.
Gothia Cup bussar, någon?
Gothia Cup på någon slätt i Östergötland någon?Gamar och gastar

Måndag. Del 1.
Inatt kunde jag inte sova. Jag låg och vände och vred på mig och fick tvångstankar att jag var tvungen att försöka få kontakt med spöken. Alltså jag brukar inte få kontakt med 'andra sidan' men ibland så tvingar jag mig själv att försöka. Det resulterade (som det alltid gör) i att jag blev så skraj att jag gick upp och la mig i soffan tills det ljusnade.
Jag hann se en dokumentär om en överviktigt Nya Zeeländsk kvinna (trots att jag HATAR dokumentärer om tjocka människor för dom är bara gjorda för att alla vi andra ska må bättre och ha någon att se ner på, för överviktiga är ju fortfarande okej att se ner på i samhällets ögon) och en dokumentär om världens fulaste djur.
Nu vet jag varför gamar inte har några fjädrar på huvudet.

Undulat


Söndag. Del 3.

This is fucking killing me. Mina tankar, mina analyser, mitt ältande. Det är en ständigt pågående dialog i min hjärna.
Eller monolog snarare. iPod på vagnen, nej varför det? Jag har ju mig själv att umgås med.
Nej, jag hör inte röster, inte än.
Men för er som inte vet hur det är att vara en person med väldigt, väldigt mycket tankar så ska ni få veta att dt tar på krafterna. Speciellt då den enda man har att prata med är sin sambo, sambon som är en undulat.

Woody oh woody

Söndag. Del 2.
En middag med min syster senare. En middag bestående av bläckfiskpinnar (som fiskpinnar fast godare) och färskpotatis och en kladdkaka senare kan jag nog påstå att jag är på lite bättre humör än imorse.
Dags att gå på bio.
Woody Allen jag förväntar mig ett mästerverk. You better bring it!
Förresten så verkar Woody lite gubbsjuk...eller verkar och verkar....men är man ett geni kan man väll inte vara gubbsjuk...eller?

I wish I could be happy

Söndag. Del 1.

Igår fick jag reda på att jag blivit antagen til Socionom programmet. Känns helt underbart!
Men idag är det ändå något som överskuggar glädjen.
Det är svårt att sätta fingret på det, rent konkret och jag löper en stor risk att klassas till dom här människorna som i praktiken egentligen inte har något att beklaga sig över men ändå inte är nöjda.
Kärlek. Karlssonsklister, någon?

(jag saknar dig)

Fresh

Lördag. Del 2.
Jag har lagat middag! Peter har lockat mit hår och jag är så fin i håret!
Annars så har jag insett hur skitigt det är hemma hos mig, att man måste spola med en spann i toaletten gör inte att man känner att man har ett fräscht hem.
Snart dags att åka spårvagn på inflyttningsfest.

Inte fancy, aldrig

Lördag. Del 1.
Efter en sjukt god middag och en laktosfri latte senare beordrade Peter mig till en kväll på Gretas med honom och Elise.
Det som slog mig big time under kvällen är stilarna på Gretas och nej, nu menar jag inte alla glitter bögar och skogshuggarflator (no offence) utan alla dessa tillsynes straighta brudar som verkar gått dit i tron om att "här är man uppklädd och skaffar bögkompisar". MEN, det blir bara så fel.
För det är inte snyggt med Gina Tricot tunika i pastellfärg och vita leggings kontrat med pumps man inte kan föra sig i och en frisyr klippt av Bettan på Bettans hår i Uddevalla. Det kommer aldrig vara snyggt och det kommer aldrig vara fancy.


Aktiviteter

Fredag. Del 2.
Nu har vi målat anslagstavlor iklädda blåoveraller. Nice.
Dags att fira helgen och semestern med ett litet resturanbesök ihop med Carro. Grekiskt.
Det var värst vad jag blivit aktiv, fest, bio, fika och middag på fem dagar.
Det är något som inte stämmer.
Men så länge jag inte börjar motionera är det ingen fara på taket.
Time to hit town.

Gnidande

Fredag. Del 1.
Jag hade en väldigt märklig dröm inatt. Min kompis hittade en avhuggen hand i en buske och jagade mig med den. Gned den mot min jacka och la den i min nacke. Jag tror inte jag mår riktigt bra av min kärlek till Morskommisionen.
Idag ska jag åka hem till mamma och pappa och hjälpa till att måla dekorationsband på anslagstavlor inför Kongahälla Medeltivsfestival.
Vad gör man inte för att tänka på annat än det som gnager en?

Förresten står det två killar med handskar utanför mitt fönster. Dom kanske kan fixa min toalett. Fast dom vrkar mer inne på fasader.

Willy

Dagen blev sannerligen bättre av fikan. Sedan har jag varit på mitt älskade Willys. Det är världens skönaste kille som jobbar där, jag har aldrig träffat en gladare kassör.
Willys hemma i Kaverös centrum. Big up!
Dessutom har jag handlat alla deras prissänkta varor. Rea på Willys, det är grejer det!

Hinka

Torsdag. Del 1.
Det är så inspirerande när man vaknar av att regnet öser ner och barnfamiljen ovanför har någonform av stampa i golvet och vråla det högsta vi kan party.
Två timmar med GP'korsord senare kan jag fortfarande inte se det ljusa i tillvaron.
Toaletten har dessutom gått sönder så jag får spola med en hink. Fancy.
Klockan 17 ska jag och Somita fika. Då kanke det vänder, vem vet.

The proposal

Onsag. Del 3 alternativt Torsdag. Del 1.
Jag hyser en hatkärlek till  att gå på bio eftersom det alltid får mig att bli bitterfittan.
Samma effekt som Ikea på Lördagar. Par, par och ännu mer par. Omslingrade dessutom.

Så om allt var som på film då? En romatiskkomedi. Allt man gör blir förlåtet, kärleken övervinner allt och strax efter 'point of no return' blir man återupptagen i kärleken och lever lyckligt i alla sina dagar även om man ljugit, rånat, stulit eller bara sårat någon riktigt ordentlig. Ja tack. Where is my happy ending?

Fast vore allt som på film hade vi inte gått på bio, då hade vi hånglat i regnet, ridit bort i solnedgången eller sprugit runt på flyplatser och letar efter varandra.
The proposal, riktigt bra film i sin gengre.
Tack Frieda för en härlig kväll.

Ordentligatecken

Onsdag. Del 2.
Diska. Städa. Återvinna. Familjemiddag. Korsord. Kaffe. Bio ikväll.
Är det ett ordentligt liv som börjar skymta fram mellan grenarna eller kan det bara vara en slags motreaktion?
Vem vet? Jag har ett korsord som väntar.


The new line

Onsdag. Jag slutar aldrig förvånas över min egen dumhet. I Tisdags morse vaknade jag med tre skärsår i handflatan och ett minne av att jag undersökt en kille med spräckt ögonbryn på Marklandsgatan. Dessutom såg min lägenhet ut som någon kastat in en handgranat och jag drunknade i princip i min egen ångest.
Slutsats: Har man dåligt ölsinne och inser det ska man inte dricka.
Min nya linje alltså.

Klinkers

Söndag. Jag har plockat fimpar utanför min port efter gårdagen. Det känndes ganska vuxet. Dessutom har dagen gått åt till att återhämta sig från festen, liggandes på soffan ätandes chokladpraliner.
Imorgon har jag tvätttid, frågan är bara hur det fungerar då dom lägger ny klinkers i gången där tvättstugan är och dörren är avstängd. Men det blir ett problem imorgon.
Nu ska jag titta på en Michael Jack´son dokumentär.

Vinbär

Lördag. Del 4.
Jag snodde vad jag trodde var frusna vinbär ur mammas frys, när jag bakade muffinsen med dom i insåg jag att det måste vara blåbär. Men jag är inte hundra.
Det jobbigaste är att jag är för svettig för att sminka mig.
Om en timme kommer gästerna.

Tack för att du diskar

Lördag. Del 3.
Jag slog upp dörren för att gå ut med sopporna fick jag en liten hjärtattack för det stod en pojk utanför som nästan fick dörren i huvudet.
Hela svalen var full med socsäcar och campingutrustning och hans mamma och syster stod där också.
Jag sprang till sopnedkastet och tillbaka.
När jag återvände sa kvinnan, mamman tillika min granne "Vi flyr fältet" och så nickade hon menande mot den rosa lappen jag hängt upp på anslagstavlan om att jag tänker ha fest ikväll.
Sedan skrattade vi allihopa.
Mitt första möte med grannarna gick bra, tror jag.
Nu när jag tatt tag i mördardisken ska jag baka fucking jävla muffins.

Upphetsande på bristningsgränsen

Lördag. Del 2.
Jag anser inte att det är speciellt upphetsande, eller ens lite gulligt, att se folk smeka sina partners rumpor offentligt.
Speciellt inte inklämda i prassliga kakibyxor som är på bristningsgränsen då bäraren tydligen antog att hon hade samma storkel som 1982.
Något som däremot är upphetsande är min nyinköpta Hello Kitty klocka i babyrosaplast, rosa stenar och katten i fråga avbildad över urtavlan.
Nu ska jag och min klocka gå till Willys.What kind of party does'nt have a dj?

Lördag. Del 1.
The Mitchell Brothers rappar på cookney om oralsex och poliser på högsta volym genom min Ullared stereo, jag har misslyckats med korsordet i GP och sitter och svettas bara för att jag är en sån sann djurvän att jag undviker att öppna fönstren för att min fågel ska få vara ute i lägenheten och flyga.
Idag skulle jag sova ut efter ett par veckor av väckning 04:50, självklart vaknade jag 07 hur pigg som helst.
Nu ska jag åka spårvagn till Systemet. Vilket nöje.

the mitchell brothers by robin bharaj.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0