Veckans babeTinie Tempah
Jag är lite delad till killens musik, endel låtar får mig att vilja hoppa och studsa medans andra skickar mig direkt tillbaka till Göteborgstalangen i början av 2000 talet.
Men inget snack om saken, killen är förbannat snygg.
Hade det varit han som kom fram till mig utanför Willys och frågat om jag hade haft en afrikanspojkvän någon gång och sedan sagt att jag var snygg och glad så kan vi enas om att utdelningen hade blivit en annan än för killen igår. Det hade fortfarande varit en lam raggningsreplik dock.


Freud av Tylösande eller kungarna av Freud.

Nog att Sigmund Freud hade haft endel att säga om det mesta, men nog hade det varit höjden av underhållning att låta honom se ett avsnitt av Kungarna av Tylösand och sedan analysera deltagarna.
Det finns både en och annan som regrigerat till någon typ av både analt och genitaltstadie. Det kan ha varit han om dansade runt på kanten av bubbelpoolen och drog i snoppen mitt på ljusandagen. Eller kanske han som onanerade med en kondom på (kan någon förresten bringa klarhet i varför?) och kastade den in i tjejernas rum. Eller, eventuellt, han som låtsas bajsar på allt och alla.
Det har faktiskt gått från att jag tyckte att de var allmänt korkade och konsumerade oroväckande mängder alkohol till att jag faktiskt både äcklas och förfäras, delvis över deras tilltag men främst för deras ickeexisterande socialakompetens. För vem, VEM, hur full man än är springer runt och visar sitt könsorgan?
Säga vad man vill om Freud, men hade nog kunnat svara och varit den bäst lämpade att ge mig svar på mina frågor (utom möjligen kondomfrågan).

Sigmund Freud

To hot to blogga

Jag har inte riktigt tid att blogga, men jag kan lägga upp min hemtenta när den är klar. Eller inte.
Kanske borde flytta mig från fotöljen vid fönstret förresten, stormar så trädet utanför verkar falla när som helst.
Så länge, tills jag har tid att blogg bjuder jag på ett specialtreat, killen som fick mig att sitta som förhäxad framför eftersnacket på United matchen igår. Ingen tröja och en kropp vars attraktion jag sällan skådat.
Hittade tyvärr inte någon bild på honom UTAN tröja.

"Kom i min famn baby så ska jag krama dig som du aldrig blivit kramad förr"


Lady Gagas osunda sundhet

Msn.se skriver om Lady Gagas osundhet och refererar till bilder från en konstert i Oslo där den smällfeta snabbmatsjunkies dansar runt. Jag hoppas ni förstår att jag är ironisk, i så fall är ni fortfarande inte helt indoktirnerade av våra "sunda kroppsideal". Jag själv vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Är Gagas tidigare anorexiakropp sund? Och man är osund bara för att man har lite fett på magen? Då vill jag inte vara med längre. Jag trodde vi hade kommit längre.
Förstår inte folk att det bara handlar om ett sätt att välja ut och kategorisera människor, de smala är mer värda för de har självdiciplin till träning och diet och det premieras i vårt marknas styrdasamhälle. Dessutom finns det i normen ingen plats för oss som faktiskt inte tycker det är så jävla kul eller givande att springa runt som en idiot i en gymasal eller leva på keso, gurka och vatten.Gud hjälpe mig med mitt magfett.
Om ni visste vad jag hatar ordet osund! Osund är ofta lika med överviktig i folksögon (öron?) men jag måste säga att, så underviktig som Lady Gaga var tidigare är nog minst lika osunt att vara som hennes nu "tjocka" kropp.
Men att kalla henne osund. Sen när blev det osunt att ha lite kött på benen? Vad har jag missat? Har jag varit för upptagen med att äta kakor och inte lyfta ett finger?

Det är en kliché det jag tänker skriva nu, jag vet, men är det verkligen de här kroppsuppfattningarna vi vill sända ut till de barn och unga som växer upp idag?

SUNDA LADY GAGA:


OSUNDA GAGA


Veckans Babe


Cimon.
I över ett år har jag vägrat att erkänna för någon att
den här gamla PH-deltagaren+Tv6-bloggaren är riktigt godis i mina ögon. Men nu är det dags. Med samma känsla som när man kastar sig ut från femman i simhallen erkänner jag att Cimon är hetare än någonsin, nybliven singel och i sydamerika med diarré (tv6.se/cimon).
Grr...


Smöra som du är, Bruno

Tjejer. Varför behöver ni en kille som sjunger att ni är bra som ni är?
Frågan ställs efter att jag lagt märke till att fler och fler slänger trosorna på Bruno Mars, inte främst för att han är guda-snygg och sjunger som en ängel utan framförallt för att han är så snäll och säger att en tjej är bra om hon är. Det är nu jag ska lämna en blöt fläck på fotöljen jag sitter i antar jag. Eller skriva ett kärleksbrev kanske.
Men nej, jag faller inte för den där "just the way you are"-grejen.

Så,
för det första, ska tjejen i videon föreställa en tjej som är snygg just the way she are? Varför han han inte med en mullig, osminkad tjej med råttfärgathhår och finnar? För det är ju ändå så de flesta ser ut innan de gått igenom tre månader utan kolhydrater med konstant hunger, fem dagar per veckan på gymmet tills de spyr och tusenlappar på smink och hårprodukter för att få det där "naturligt vackra" som reklamen säljer oss.
Och om vi tjejer nu inte gör oss snygga för killar, varför får en sån här låt ett så överdimensionerat mottagande?

Idag har jag verkligen inget skrivflow, ville väll mest poängtera, vänligt men bestämt att jag VET att jag är fin som jag är och jag kommer inte ändra mig för någon. OCH jag behöver ingen snubbe som spelar piano och sjunger smöriga låtar för att få bättre självförtroende. Lika lite som jag behövde "Vacker utan spackel" när det begav sig.

Dock skulle jag ligga med Bruno. Varje dag i veckan. Precis som jag är.

SD, din PR-kupp i rikstaden

Jag funderar på hur jag ska uttrycka mina känslor kring Sverigedemokraternas gemensamtma psykbryt i storkyrkan idag vid riksdagens öppnande.
Men jag skulle velat höra Jimmie väsa: "grabbar (och en blonderad brud i folkdräkt) vi går, nu har prällekärringen satt sin sista potatis". Eller var det kanske planerat: "om hon börjar dravla om kristna värderingar, ni vet jämnlikhet och sådant trams så reser vi oss och tågar ut".
Nej, jag tycker det var så barnsligt gjort att det inte är sant. Jag undar om de överhuvudtaget lyssnade på vad biskopen sa och istället tände på alla cylindrar när de hörde ordet "främlingfientlighet". Påhoppade, rädda och utstötta som vanligt, vi har hört det förr Jimmie.
För oavsett vad tanken med tilltaget var, om det nu skulle vara någon typ av markering mot yttrandefriheten eller kanske bara en PR-kupp i sann SD-anda, så blev det ju attans dumt.
För om ett parti som blir kallade rasister (som i mina och många andras ögon även är rasister) reser sig upp och lämnar kyrkan medan biskopen predikar om människors lika värde, sänder det ju signalen att SD inte håller med. Vilket de givetvis inte gör, men man man kan inte gå så fort man hör något man inte håller med om. Det lärde man sig på klassråden i grundskolan, Jimmie.
Ponera att alla partier skulle göra som SD, vilket jävla spring det skulle bli in och ut på Rosenbad! Det skulle ju vara omöjligt att ta ställning till en enda motion.
 
Men för att återgå till verkligeheten så får jag framhålla att det roade mig, när min öron nåddes av informationen att Jimmie ett par timmar senare gjorde en pudel och bad kungen om ursäkt. Jag undrar om han sa att han ville ge några tusingar ur stadskassen för kungens språkligt ointegrerade frugas hemresa till Tyskland. Men antagligen inte. Han hade ju till och med iklätt sig folkdräkt för att imponera på kungen. Dagen till ära.
Jag undrar vad Jimmie egentligen ville göra för statement med sin dräkt?
Min misstanke: SD har redan rasiststämlpat flaggan, namnet Sverige och pensionärer, the next big thing: folkdräkten goes nazi. Eller? Och jag frågar mig; vem har en folkdräkt hemma? Folk över 70 och folkdanstokar, ofta samma kombinerade kategori. Uppenbarligen även Svergigedemokraternas rikstadsledarmöter.
Antagligen vill Jimmie uppröra oss vänsterextremister (för det är nämligen det vi som avskyr rasister är enligt honom), som en nagel i ögat, men jag har lika lite lust att uppröras över Jimmies klädval som jag tänker haka på den nya "inga byxor"-trenden. Ha du folkdräkt, om du tycker det är snyggt, men det är märkligt att komma i blekingedräkt när alla andra har kostym, och det är ännu märkligare att, första dagen på nya jobbet, komma klädd i gula knästrumpor och broderad väst.
Jag kanske är ensam om min åsikt: men, tilltron till en politiker i den outfiten är obefintlig.
Äh, jag vet inte. Det luktar PR-kupp lång väg, man önskar bara att SD kunde koncentrera sig på sin partipolitik och inte hålla på att betee sig som ett gäng kusiner från landet som vill spela allan med etablissemanget.
Men, vid närmare eftertanke, kanske det är lika bra att Jimmie iklär sig blekingsdräkt istället för att bedriva hetsjakt på muslimer.

                                    


Överklasskärrningarnas insikt i Skånefruar

Som ni kanske känner till så avskyr jag programmet "Skånefruar". Alltså verkligen avskyr. Sådär så det kliar innanför huden på mig och jag rullar runt och kvider i soffan. Så mycket. Men idag så bupplevde jag en skrattfest utan dess like när jag slötittade i fem minuter på dravlet.
Alla överklasskärrningaran, förlåt, "skånefruarna" skulle samlas och prata om sommaren som gått och vad som komma skulle. Den ena överglänste fan den andra i överklasskarikatyr.
En kvinna, som av gruppen verkar ses som lite "utflippad" berättade att hon hade spelat in en skiva som hon skulle sälja till deltagarna på hennes klasser. Hennes klasser är någontyp av frigörandedans möter jojk möter yoga möter magdans. Typ. De andra tittade lite menande på varandra; medelålders-singel-kris. Men de har överseende. Och de har fixat en dejt till henne, en man dom de tror ska få ner henne i den skånskamyllan igen. 
En annan fru berättade och visade att hon hade opererat brösten och berättade glatt om hur hon tatt bort och lagt i och lyft och flyttat bröstvårtorna och allt var det nu var. De andra berömde henne, tänk att göra ett sådant ingrepp på Onsdagen och sitta med vid bordet på Söndagen! Snacka om att ha uträttat någonting så beundransvärt. 
Den tredje parodin berättade att hon och familjen hade haft tankarna på en sensommar semester, men att det ju faktiskt är lite för varmt för att åka till rivieran såhär års. Och Svergie är ju så fint såhär års. Sånt man säger när man vill låtsas att man är stadd i kassa men cashen mer eller mindre börjar sina och man får hålla tillbaka på årets champangeorgie i Monaco.
Allting knöts ihop fint när en av fruarna delade med sig av den fantastiska insikten att hon hoppades att lite yngre kvinnor, runt 20-25 skulle titta på programmet och se upp till dem och se att man kunde bli någon och göra något... DÄR bytte jag kanal.
Det är alltså dessa överklasskärringar med totalt ointressanta hobbies, meninglösa samtal och problem som på sin höjd handlar om att man inte lärt sig att tanka bilen trots att man är 40 år gammal som jag förväntas se upp till? Där mina damer, har vi våra idoler! Det är dessa kvinnor vi ska se upp till. Glöm fredskämpar, FN-ambassadörer eller kvinnosakskvinnor. Skånefruarna har ju allt.
Silikonpattar, botox och ett totalt intelligensbefriat levende.
Klart allt jag vill ha ut av livet är att få strutta runt på en jävla gräsplätt under Falsterbo Horseshow, dricka skumpa och berömma mina vänninors fantastisk välformade bakdelar.
Nej, då bor jag helllre i en grotta och äter liksvamp i resten av mitt liv. Tack.

                             

Ehm,

Den här stan är för liten för sitt eget bästa. Usch. Just därför måste jag börja bete mig bland folk. Sluta tänka att jag är anonym. Fyllekajs fasoner kommer tillbaka and bite you in the ass. Förr eller senare. Jag gillar mig själv bättre idag. Lördag kväll, jag är själv, käkar godis, kollar vidde och har ingen möjlighet att skämma ut mig.
Ny trend kanske!?

Sensationsjournalistiken är som Beck IRL.

Sensationsjournalistiken når ständigt nya höjder. Och vi läser. Naturligtvis. Men jag är ytterst skeptiskt mot hur mycket man egentligen ska vara och rota i detaljer och personalia efter ett mord.
Det måste vara fruktansvärt att ha förlorat en närstående och behöva, varje gång man sticker näsan utanför dörren, mötas av personens bild på löpsedlarna och förstasidorna, eller ständigt läsa nya beskrivningar av hur eller vem ens anhörig var eller spekulationer i dennes personligaförhållanden.
Idag tyckte jag Aftonbladet tog priset. De har gjort någon slags bildrepotage med karta och beskrivningar där överskriften på det hela är "Aftonbladet åkte sama väg som Elin".
Vad ska det vara bra för? Människor åker den vägen varje dag. Är det verklgien intressant eller relevant att åka runt och fota spårvagnshållplatser?
Det hela verkar, i mina ögon, ha utvecklats till en Beck-film i verkligheten.
Jag tycker det är absurt. Absurt och repektlöst. Jag blir verkligen illamående av det där.
Den enes död är den andres död har aldrig varit klarare.

Låt det inte bli en nästa gång!

Det är tråkigt att gång på gång läsa människor vädra sina främlingsförgäntliga åsikter i kommentarer eller istället Dessa personer skriver, istället för att tänka ett steg längre och fundera på varför människor begår sådana fruktansvärda handlingar eller hur vi kan påverka beslutsfattarna att skapa ett tryggare samhälle framförallt för unga tjejer, ut sitt hat över vad de kallar "blattar" eller "negrer" (och det är inte mina ord utan citat vill jag påpeka).
 
Oturligt nog ser det ut som att det var en svart kille som är misstänkt för mordet. Men vad spelar det för roll? gör det mordet mindre fruktansvärt eller får det offrets familj att få henne tillbaka? Vad är det viktigaste egentligen vart han kom ifrån eller vad som föranledde en så oförståelig handling?
Missförstå mig inte nu, det är ett känsligt ämne som river upp starka känslor hos de flesta så därför vill jag vara extra tydlig med detta: jag försvarar inte någon mördare eller våldtäktsman, jag menar bara att det är helt fel ända att börja nysta i om vi vill få ett slut på våldsbrotten och sexualbrotten.
Om vi ska börja förklara bestialiska gärningar med hudfärg eller kultur kommer vi aldrig att kunna motverka eller förebygga denna typen av brott. Min tanke är att det skulle ju snarare bli en godtagbar ursäkt att hänvisa till någons etnicitet när han slagit ihjäl någon. Sanningen är att sexualbrott, som jag gissar att detta kommer visa sig handla om, är de brott där gärningsmännen återfinns i alla samhällsklasser. Allt från arbetslösa till läkare till biblotikarier till lärare till politiker och tillbaka igen.

Att människor är arga, upprörda och chockade, det förstår jag. Det är jag också. Flera gånger den här veckan har tanken slagit mig att det hade kunnat varit jag. Det hade kunnat varit min syster, min bästa vän eller min klasskompis. Det är så nära oss alla, därför är det svårt att ta in och svårt att tro på.
Och nog är det just närheten som gör människor så upprörda.
Men jag tycker att det är fel att göra denna tragiska händelse till något rasbioligiskt bevis, det är inte konstuktivt och det är respektlöst mot anhöriga och familj. 

Jag hoppas att vi sett nog av överfall med dödlig utgång, och även de när offret kommit undan såklart, på unga kvinnor. I vintras blev en ung tjej som hette Nancy mördad, i Lördagsnatt blev ännu en ung kvinna dödad. Ska det verkligen behöva se ut så i en stad i sverige 2010?
Så jag undrar, ska inte fokus ligga på att kräva insatser från polis och regering istället för att ta chansen att sprida sina rasistiska åsikter i ett mordoffers namn?
Om vi måste ha patrullerande poliser i ödsliga områderna på nätterna får det väll bli så. Kosta vad det kosta vill!Att polisen upprättat någon slags "prat-jour" som man kan ringa upp på väg från bussen tills man kommit hem är ett steg på vägen, men vad hjälper egentligen att ha en polis i luren när det tar kanske 20 minuter med bil till närmaste polisstation? Det hinner hända mycket på den stunden. Och det är billigt. Ursäkta min cynism men det är billigare att prata i telefon än att upprätta närpolisstationer och att ha poliser ute på kvällarna.
Så min slutliga fråga blir, hur många fler ska behöva förlora livet för att endel män med stora problem tror sig ha rätt till kvinnorskroppar och samhällets insatser, främst anser jag pga ekonomi, inte ger den trygghet som behövs?
 
Slutligen,
den här typen av då ska aldrig försvaras med kultur, hudfärg eller etnicitet, för så enkelt får det aldrig bli!
Vi måste skapa ett tryggare samhällsklimat, vi måste börja ta indikationerna på avvikande sexuellt eller våldsamt beteende på allvar och när någon väl begått en sexualbrottsligärning eller ett våldsbrott måste den finnas vård att få. Inte frivillig vård, inte vård på premisser utan riktig psykiatriskvård som ger resultat!
Nu vill jag tro att ni som läser förstått min poäng.
Jag vill också skriva att mina tankar går till Elins familj och vänner och att jag vill visa min fullaste respekt för dem och deras sorg.
Elin, Vila i frid.

Ingen jävla kärlekssång tack!?

Beyonce och Alicia Keys har gjort en låt i vilken de sjunger i refrängen: "'Say you love me, don't put it in a lovesong". Rent spontant tänker jag; vad är det för killar de träffar? Eller har jag fått det där med kärleksserenader om bakfoten? För hade en snubbe skrivit en kärlekssång till mig hade jag ju inte direkt tystat honom och informerat att ska han förklara sin kärlek duger inte en sång.
Men alla är vi ju olika. Och det är klart att ser man ut som Beyonce eller Alicia så kan det ju såklar bli lite jobbigt med alla kärlekssånger som killarna hela tiden skriver till en. I know the feeling.
Eller inte. Jag har faktiskt försökt tvinga ett ex att skriva en låt till mig, men jag fick aldrig den där låten och även om jag hade fått den så kanske det inte hade varit riktigt så spontant som när man vaknar av en sten på rutan och nedanför fönstret står en stråkkvartet liksom. Händer hela tiden. Så jobbigt.


Veckans Babe

 

Dregen
Jag har börjat leta i arkiven efter de babes som varit objekt för min dyrkan under åren och högt upp på den lsitan kommer Dregen från Backyard Babies. Tänk att jag en gång hade tankar på att göra en Backyard Babies tatuering. Tur att jag hejdade mig. Tur! Hårdrockare var aldrig något för mig, det blev ett par månader med svarta slingor och trasiga jeans men inte mer.
 Men Dregen är och kommer alltid att förbli rocksex personifierat.
Så nu är Dregen veckans babe, det har han verkligen förtjänat.


RSS 2.0