Smsen du eventuellt vill glömma                                             

Jag och syrran
satt i bilen och kom in på det där med fyllesms. Vi lyckades komma fram till att det finns vissa gyllende klockslag för detta skickande och att det även finns vissa hållpunkter.
Jag ska ta er med på en hel kväll i jag-borde-ha-alkolås-på-mobilens tecken.

Först ut är ”förfest sms” som vi valt att kalla dom.
Klockan är runt halv elva- elva och du har hunnit bli lite på kanelen men är ännu helt medveten om vad du skriver, till vem och varför. Du kan även ha tanken att det är rätt dumt men den slås lätt undan med lite öl, vin och cider i kroppen.
Smsen som skickas är rekognoserande.
Ska d ut? Eller kanske ett mindre rätt fram; Vad har du för dig ikväll?

Nästa steg är ”på klubben smsen”.
Du har nu hinnit ut på krogen och är antagligen lite fullare. Det är kanske inte jätte roligt där ni är och du funderar på en omstationering och för att ta reda på var du har som mest chans att get lucky/ alternativt träffa på ragget/ exet / polaren som du vill ha.
Då kommer den lite mer direkta frågan; Var är du? Eller helt enkelt Ute?
Dessa sms har en rätt lång tidsintervall och kan förekomma i princip när som helst mellan midnatt och 02. Dock vanligast vid 01.

Vid klockan halv tre är du jätte full och det är dags för det tunga arteleriet.
Här har vi tre alternativ.
1) Hej, vill du sova hos mig? Alternativt; Får jag sova hos dig? Detta kallat vi ”booty smset

2) Du förklarar din kärlek. På fyllan. I sms. Ja, du kommer ha ångest dagen efter för ”Jag vet att du inte vill ha mig men jag älskar dig, du är snygg.” med obligatoriska T9 felstavningar. "Ångest smset"!

3) Du har inte fått något svar alls tidigare under kvällen och blir desperat, tanken att personen i fråga kanske sover i sin säng har aldrig slagit dig och du ringer upp honom/henne. Glad i hatten vrålar du ”Heeej! Var eeee’ruuu?” bara för att få ett hest och sömndrucket ”Hemma, jag är sjuk, jag sover” tillbaka. Här retirerar du och blir plötsligt både nykter och skamsen. Du ber om ursäkt, önskar ett krya på dig trots att skadan redan är gjord och när du lagt på är du lika dräggig som innan.

 


Halloween barngangsters

Idag fick jag en tidning på posten, en tidning från Svenska kyrkan som hette Amos.
I tidningen var det en skribent som spydde ut sitt hat över Halloween, det var väll egentlgien ingenting nytt som ämne, men hans infallsvinkel var faktastisk.
Han var framförallt upprörd över att barnen trodde dom var så gulliga att dom kunde gå runt och tigga, han kritiserade barnen för att dom inte hade några bus förberedda och uppmanade alla att säga "Nej, jag har inget godis, busa ni".
Jag fick en bild framför mig av en såndär riktigt bitter gubbe. En sådan som dom som jobbade på kyrkan brevid min grundskola och som klagade på att vi åkte pulka på en liten kulle tjugo meter från församlingshemmet.

Jag citera
r skribenten, Christian Daun;
"Ett pling på dörren och titta, där står de- bredårande söta varelser i spök- och häx mundering. Det är vad ni ser. Jag ser små snask abstinenta gangsters. De säger inget men deras döda blickar talar sitt tydliga språk: Ge mig min sockerkick, gubbe, annars råkar du illa ut (...) Jag tror nämligen att ungarna bluffar, dom hyser en sådan enorm tilltro till sin egen gullighet att de bara inte ser hur de skulle kunna få nobben." Slut citat

Jag tycker att hela Dauns tankegång är hejdlöst rolig, han hatar verkligen dom här små minispökena och häxorna utan framtänder.
Han går tillochmed så långt att han kallar dom för gangsters, inte för att dom busar utan för att dom vill ha godis.
Eftersom det är en kristen tidning så måste jag ställa frågan; What would Jesus do?
Var det inte Jesus han själv som sa "Låt barnen komma till oss"?
Slutligen så tycker jag att Daun gör en höna av en fjäder, jag förstår att många har svårt för Halloween pga av sin religion men att enbart hoppa på ungarna som får klä ut sig och ha kul tycker jag är väldigt märkligt.
Man kan välja att fira, eller inte fira. Precis som med allt annat.
Och varför, herregud varför, är det så hemskt att en dag om året bjuda barn på lite godis? Eller ett äpple?
Fast, äpple-husen var inte så populära när man var liten...
Gangsters var det ja...

hallEncelligsingel

Igår gjorde jag det, på gymmet. Alltså inte DET!
Det jag gjorde var att jag lyckades med var att ramla på springbandet.
Jag trampade fel och föll men lyckades få tag i räckena runt och dra mig upp från min position en decimeter från bandet med fötterna studsande mot maskinen.

Jag såg just att någon frågat på min blogg varför jag bryr mig.
Detta v"ar varför jag bryr" mig var riktat mot att jag skrev om att någon gned sin huvudkudde mot ett äckligt spårvagnssäte.
Jag ska svara ärligt, jag bryr mig för att jag har inte så mycket annat att bry mig om. Dessutom är det jätte tråkgit att åka spårvagn så jag kan observera, börja bry mig och faktiskt bli riktigt irriterad just under mina resor.
I Lördags så var det ett par som slickade varandras munnar (endel kallar det hångla) precis framför mig och han hoppade upp på en stång och la benen runt hennes midja och hade det inte varit sån kliché hade jag vrålat get a room. Istället stirrade jag ut dom med mitt ondaste öga tills han snäll klättrade ner och kramades lite istället.
Jag är tacksam för visad respekt.

Inatt hade jag en dröm
när en kille, som har betytt och fortfarande betyder väldigt mycket för mig, drog ner mig på asfalten och proklamerade vilken underbar tjej jag var och han pussade och kramade mig. Åh, han älskar mig! Sedan vaknade jag.
Ibland känner man sig verkligen menlös som singel.
Singeln, det encelliga djuret.


hg


Her big black ass and sex

w
I
dag har jag varit och storhandlat. Jag sprang runt inne på Willys i exstas över dom mycket studentvänliga priserna. Ett kilo morötter, färdigpackade i påse för 6 spänn! Ett kilo rödlök för 9:90!
Det är nu jag börjar inse att jag inte är tonåring längre utan faktiskt plockar fler vuxenpoäng än ögonbryn.
Jag kan trots detta faktum inte förstå hur billig mat kan göra mig lyckligare än det mesta annat.
När jag kom hem fick jag städa ur kylen, usch vad vidrigt. Ni vet när man sparar en liten, liten gurkbit utan att plasta in den och den har fått någon flytande konsistens och simmar runt i en gulpöl på kylhyllan. Vidrigt!
Men nu är jag klar och mitt kök ser nästan inbjudande ut.

Under tiden har jag lyssnat på Lil Wayne, för er som inte vet vem han är så är han en amerikansk rappare med långa svarta dreads och tatueringar i ansiktet. En sak slog mig när jag lyssnade på låtarna som inte på något vis är unika men rätt sköna när man inte orkar vara pretentiös, varför måste han (och alla andra i hans genre) hela tiden sjunga om sex?
Missförstå mig inte, det är inte det att jag är pryd, snarare tänker jag att om man måste basunera ut över halva klotet varje gång man fått utlösning, vad har man då att skryta om? Det kan ju inte hända ofta menar jag?
Sex måste ju vara väldigt sällsynt i hans värld eftersom han verkar känna sig väldigt lyckad varje gång han har fått sticka in den.
Dessutom undrar jag om "Shawty wanna lick the rapper" egentligen är något man vill berätta? Det betyder ju att burden i princip skulle slicka vem som helst som har spelat in en hiphopplatta.
Slutligen ett mer konkret exempel på texten, där beskriver han "Her big black ass".
Varför?
För det första förutsätter man att det är en svart tjej för en svart amerikansk rappare skulle ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG skryta om att han knullar en vit tjej (Lyssna bara på Ice Cubes "White cavebitches" (om ni inte hört den, lyssna så kommer jag aldrig mer bli i fråga satt när jag gäer att jag hatar Ice Cube) så förstår ni.
Bortsett från detta som kanske kan tyckas kontroversiellt från min sida så vill jag mena på att om man är med en mörkhyad tjej (eller kille) så förväntar man sig väll inte att pseronen i fråga ska dra ner brallorna och ha en ändalykta som bländar en i sin blekhet? Hela kroppen brukar ju ha en ganska likadan färg.
Nej, IQ är väll inte dom komersiella hiphoparnas starkaste sida.Snart är det jul

Fortfarande hemma i föräldrahemmet men piggare.
Mamma frågade mig imorse hur jag hade tänkt fira jul.
Ensam, med en knäckebrödsmacka med skinka på och en blinkade julglan i rosa fjäderdun (ja, jag har en sån).
Fast nej, jag hade tänkt att fira med familjen, faktiskt.
En annan sak jag tänkt var att gå upp tidigt och plugga. Hur gick det?
Jag gick upp tio men ha ritne öppnat blocket än. Men det kommer, det kommer.
Slutligen måste jag bara slänga ut en fråga i luften, är inte 'att kratta löv' en otroligt överskattad höstaktivitet?

                                              

Lånefredag

Idag är det så kallad lönefredag. Lånefredag för oss som lever på Csn stöd.
Jag har insett att den här månaden kommer att innebära rotfrukt, pasta och konserver då pengarna i princip är slut samma dag som dom kommit in på kontot.
Att behöva punga ut femhundra för teveabgiften som student tycker jag är rent obefogat.
Av princip så betalar jag avgiften, fri television är viktigt, jag kan dock ställa mig frågande till vad SVT väljer att sända.
Ska jag betala för att dom ska visa Riverside och Sverigedemokraternas partistämma?

I skrivande stund sitter jag framför datorn hemma hos mamma och pappa, slickar mina sår efter gårdagens blöta kårpub och veckans intensiva studiebesök och hemtentamensdisskutioner.
När jag kom hem idag var jag så trött att jag bara orkade slänga mig i soffan framför Oprah, där somnade jag och när jag vaknade kunde jag inte förstå varför jag hade svarta ränder på kinderna.
Men när minnet återvände insåg jag att jag, innan jag däckat, bölat ihjäl mig när Oprah hade pedofilspecial.

                                          


Lördags bryderier

Jag träffade en snubbe igår, en kines i lila overall och håriga öron. Okej det är en hund. Men inte vilken hund som helst det är Beccas kinesiskanakenhund Atlas. Vilken godbit, där får till och med Moas strävhåriga Senta konkurens.
Det var kärlek vid första ögonkastet iallafall från min sida.
Men nej, jag ska inte skriva mer om hunden, det får räcka. Det är inte kul att läsa.
Däremot tänkte jag belysa det faktum att det är så mycket folk i stan att man knappt kan ta sig fram, varför har folk pengar? Det är helgen innan löning, jag trodde att alla var lika barskrapade som jag är för tillfället. trots det kom jag hem med en tröja. En rea tröja. 49 kronor så det gills inte riktigt.
Dagens spårvagns observation var följande, en tjej som kom på med resväska, ryggsäck och kudde. Ingenting konstigt där, det hade inte varit någonting jag ens hade brytt mig om och hon inte, när hon sätter sig brevid mig lägger sin kudde på sätet. För att göra det hela ännu värre så sätter hon sig på den.
För att förtydliga det hela var det en sådan kudde man har i sängen och sover med. En kudde med mumin örngott.
Hur vidrigt är inte det?
Jag var stum. Jag är ännu stum.

Några som inte är stumma är mina grannar. Det är "Höststädningsdag" på gården, något som jag skolkar från. Just nu håller dom på och vattnet blommorna utanför mitt fönster. Jag gömmer mig inomhus för att slippa hjälpa till.
Dom verkar dock ha väldigt, väldigt gemytligt här utemför när dom dricker kaffe och pratar om vattenslangar och vårlökar.


hund

Fredagmys

Det har verkligen sina fördelar att bo själv, jag kan ha det hur stökigt jag vill, städa när jag vill, äta vad jag vill, lyssna på min musik när jag vill och bara njuta av att sköta mig själv.
MEN det har också en mycket stor nackdel, man har aldrig någon att prata med. Typ som nu, Fredag eftermiddag och jag är galet rastlös. Jag har ätit lyx middag i form av omelett (äta vad man vill eller kanske vad man orkar laga), jag har ritat, jag har kollat på förkväll (typ Svergies sämsta program efter roast på Berns) där en snubbe lagar Ossobucco (ett uppstyckat kalvben, väldigt vidrigt) och jag har rullat tummarna.
inget tycks hjälpa. Jag behöver interaktion gott folk.
På något sätt har jag försökt skylla allt tråkigt med att bo själv på att jag inte har någon kille men det är egentlgien väldigt fel. Det är ju inte så att jag skulle trivas med att vara sambo i min etta.
Just nu funderar jag på om att göra rent micron och köksfläkten skulle lösa mina problem, dock har jag hört att städning är ett neurotiskt uttryck för sexuellfrustration och sånt sysslar inte jag med.
Jag har dragit på min mjukisstället och ska snart åka bort till Majorna, hem till Becca och kolla på idol, förhoppningsvis blir jag populär hos nakenhunden Atlas, men man vet aldrig med snubbar.


clean

His ass got wings

Jag var på väg hem från Willys alldeles nyss och det gick en man/kille framför mig. På baksidan av jeansen, strategiskt placerade med start på skinkorna och nedåt satt broderade ängla vingar (dock svartgråa lite manligare sådana) och tog form ner mot låren.
Jag kan bara inte sluta tänka på vad dom här vingarna ska betyda?
My ass got wings?
Eller är det någon smygreklam för bindor med vingar?
Eller är det bara, gud förbjude, ett otroligt smaklös designergrepp (alternativt övergrepp)?
Är det ett par dyra märkesjeans eller är dom köpta i det där klädståndet utanför Willys som säljer rosaklänningar och rastafarijackor soliga dagar.

bake a wish

Nu är jag tillbaka på banan, det ska iallfall föreställa det.
Efter en jätte trevlig helg i Dalsland har något som ska likna vardag börjat igen.
Idag har jag bakat och filosoferat. Jag har placerat tankar och minnen i olika lådor i hjärnan samtidigt som jag naggat, kavlar, vispat och blandat.
Dock kom jag inte fram till så mycket mer än att en kille som lånar ut sin jacka trots att det är kallt är en gentleman och ofta något värt satsa på.
Trots detta faktum tror jag att jag sprang runt för tunnklädd på maskeraden i Lördags för det känns som om jag svalt ett rivjärn och spytt upp det igen. Så idag barrikaderar jag mig inomhus idag and bake a wish.
Ni får helt enkelt acceptera att jag inte har något att bitcha om i dagens inlägg men så snart jag kommer ut i friska löuften igen så kommer det ur mig som ordspyor, jag lovar.

Tidningsrubriker

får

Hur tänker man när man har får i källaren till sin pizzeria?
Jag undrar mer över ägarens tankebanor när han kommer på att jo, får i källaren verkar som en bra idé! än vad jag förfäras över tilltaget.
Man skulle kunna tänka sig att dom hade en riktigt källare med jordgolv och hö men icke, på bilden står dom tre fåren inklämda mellan frysboxen och diskbänken.
Jag kan inte låta bli att skratta, hur kommer man på den idén? Hur?
Det var nästan så jag ville klippa ur artikeln om fårincidenten ur Metro och sätta upp den på väggen.

Ytterligare en information jag fick från tidningen idag var när jag och mina två kompisar var på väg från vår fika till Myrorna och mitt på Haga Nygata sitter en löpsedel utanför en närbutik med en tecknad fantombild som följs av texten; "Galningen lös på Göteborgsgator".
Vem är denna galning? Borde man vara rädd? Vad har han gjort?
Jag menar en galning definieras ofta som 'farlig för allmänheten' och detta kan, baserat på mediarapporteringen betyda allt från barnamördande pedofiler till en  tvåbarnsfarsa som rånat Pressbyrån.


Jag hatar ryggsäckar

Jag hatar ryggsäckar. Dom borde förbjudas.  Jag hatar människor med ryggsäckar, speciellt i kollektivtrafiken.
Idag blev jag nockad av en ryggsäck, som så många gånger förr. Dom är mest förekommande på spårvagnen som passerar chalmers men även vid centralstationen syns dom allt som ofta.
När jag ändå är inne på att kasta skit på mina med trafikanter vill jag även beskriva mitt förakt för människor som står framför dörrarna på vagnen, ja både innanför och utanför.
När vagnen, dom den var idag, är väldigt full och man vill gå av vid sin hållplats så kommer man knappt av för att folk inte förstår att dom ska flytta sig så man kommer förbi och ur vagnen. Det värsta är när dom har ryggsäckar också och liksom blockerar hela gången medans dom står och drömmer om fjällhajk eller vad det nu är dom sysslar med när dom inte åker spårvagn.
Det andra fenomenet jag nämde är dom där idioterna som står och trycker framför dörrarna på utsidan av vagnen när man försöker gå av. Ibland står det någon smart latte morsa med hela tvillingvagnen som man ramlar rakt över när man försöker gå av. Inser folk inte att spårvagnen nog inte åker fören folk gått av? Förarna brukar tillochmed släppa på folk.
Det är som om dom tror att man måste hoppa på i farten.
Själv stapplar jag runt med en rygg sned av alla kursböcker eftersom jag aldrig tänker bli en ryggsäcksbärare, aldrig!

Virrpanna of the year

kjhdf

Idag gjorde jag det. Det där jag fasat för så länge. Synd bara att jag inte kunde göra det som en normalmänniska med väska, jacka och mobil utan istället med tofflor på fötterna och ett paket klädnypor i handen stod jag i trapphuset och försökte spola tillbaka tiden.
Du kanske har gissat vad jag gjorde?
Ja, jag låste mig ute ut lägenheten när jag skulle hämta min tvätt i tvättstugan. Jag trodde jag tog med mig min dörrnycket men istället stod jag med nyckeln till min teater i handen och såg dum ut.
Jag vill dock poängtera att det hade kunnat vara värre. När jag skulle tvätta jeans slängde jag in jeansen jag hade på mig också eftersom jag hade en tunika på mig, tänk om jag inte bytt om innan jag låste mig ute. Det hade varit värre.
I ett förvirrat ögonblick försökte jag peta upp fönstret som stod i vädringsläge med barnspärr men naturligtvis utan resultat.

Jag fick helt enkelt chansa och halvspringa genom hela högsbo med tofflor på fötterna hem till min hyresvärd och ringa på porttelefonen.
Det var tur att han var hemma annars hade jag nog lagt mig ner och gråtit.
med extranyckeln i handen kunde jag springa hem igen, hämta ut min tvätt en minut innan tiden gick ut, slänga i mig min sallad som jag gjort iordning innan jag stängde mig ute och med en extra koll i väskan efter nycklarna bege mig till min teater.
Nu har jag bara ett problem, jag har båda nycklarna hemma hos mig så låser jag mig ute nu så är det åt helvete.
Jag får helt enkelt skynda mig att lämna tillbaka nyckeln och skaffa en rutin att ha fönstret öppet på glänt (utan barnspärr när jag tvättar).
Som någon sa på teatern "Det är bara du som gör sådana saker".
I'm proud of being a virrpanna


278 kronor i obetalda böter

Jag vet ärligt talat inte hur jag lyckats med att få 275 kronor i biblioteksskuld. Hoppas inte dom tror att jag kommer betala det, det har jag fan inte råd med. Jag får göra som så många gånger förr, sluta låna. Det brukar resultera i att jag lånar på andras kort och skaffar böter där med. Varför är det så svårt att lämna tillbaka böcker i tid?
Det kan ju i och för sig ha att göra med att det är otroligt jobbigt att bära böcker på spårvagnen och upp för hela avenyn för att ta sig till stadsbiblioteket. Jag har ont i ryggen efter dagens litterära bravader.

khfg


Blöt smutsig tvätt

Jag skiter i vad ni skriver för förklaringar, jag kommer alltid hata Vässtrafik. Dessutom tycker jag man inte är speciellt objektiv när man jobbar på företaget man försvarar. Jag har själv stått och försvarar sveriges sämsta företag (ur personal synvinkel åtminston de) Burger King när jag jobbade där så jag vet.
Men, jag lämnar Västtrafik med ett sista inlägg i debatten; Jag tycker inte att det är okej att betala hundra spänn för en "tjänst" bara för att företaget insåg att dom intstallerat lite för dyr teknik. Punkt.

Nu tänkte jag berätta om mitt badrum.
Jag råkade få lite översvämning ur avloppet igår. Inte så farligt eftersom det är ett helkaklat badrum, dock har jag rätt mycket grejer där inne.
Förutom en korg med genomblöta tidningar och en droppande våg är jag numera ägare till genomblöt smutstvätt som hänger på handduksvärmaren alternativt på duchdörrarna.
Jag har ju en tvättkorg i tyg som står på golvet.
Kläderna som inte blev blöta slängde jag ut på golvet i en hög mitt framför toalettdörren. Eftersom jag var så trött igår kväll orkade jag inte reda upp högen och tänkte att jag skulle göra det idag smatidigt som jag skulle passa på att sortera den eftersom jag ska tvätta imorgon.
Självklart ramlade jag över den inatt, självklart ligger den kvar.
Den kan lika gärna ligga där till imorgon resonerar jag.
Vad fan ska jag göra med mig? Den dag, om det mot all förmodan skulle bli så, jag bli sambo kommer bli ödestigen!

RSS 2.0